SAÇLARINIZ DÖKÜLMESİN

Yazar ByPowerfuL on 21 Haziran 2011 Salı | 20:08


Saçlarımın inceldiğini hissediyor ve gün geçtikçe daha fazla döküldüğünü fark ediyorum. Ne yapmalıyım ?

Saçlarınızın bir miktar dökülmesinden korkmayın bu tamamen normal bir durumdur. Günde ortalama 100 tel (bu küvetteki su giderini tıkamak için yeterli bir rakamdır) saçın dökülmesi uzmanlar tarafından son derece doğal ve saç döngüsünün bir parçası olarak kabul ediliyor.


Ancak saçlarınızın bu miktardan daha fazla döküldüğüne inanıyorsanız sorunu bulmak için son 6 ayda yaşadıklarınızı bir düşünün. Yaşadığınız travmatik bir olay, beslenme düzenindeki büyük bir değişiklik, ciddi boyutta kilo kayıpları ya da hamilelik.Tüm bu olaylar hormonlarınızı etkileyebilir ve bu da saç kaybına yol açabilir. 

Doğum kontrol haplarının bırakılması da saç dökülmesine sebep olabilir. Sıkıntı, uykusuzluk, stres de saç dökülmesinde etkilidir. Bu durumda yapılacak en iyi şey doktorunuza başvurmak ve gerekiyorsa amino asit içeren besin takviyelerinden yararlanmak olacaktır.
 

Saçlarınız yoğun bir dökülmeye maruz kalmasa da her zaman güçlü saçlara sahip olmak açısından birtakım önlemler almak faydalı olacaktır. Bunların başında düzenli beslenme gelir. Fakat haricen yapacağımız bazı müdahaleler de faydalı olacaktır.

Örneğin, şampuana katılan çam terebentin hem güçlü saç diplerine kavuşmamızı sağlar hem de keğepi önler. 200 gr şampuana 2 kapak katmak ideal olacaktır.
Bunun dışında maya da saç dökülmesi problemlerinde sıklıkla kullanılır. 4 çorba kaşığı toz mayayı bir bardak ılık suda eritin. Saç diplerine friksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol su ile durulayın.

Ayrıca saç diplerine her gün yapılacak birkaç dakikalık hafif bir masaj da dökülmeyi önleyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Facebook Hilelerini Bulmak İçin beğenin

Sitemin içeriğini ve tasarımını nasıl buldun ?

Destekleyiciler

Arşiv

Online Hile | Aktif Hile Blogunuz

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Sigara Bitti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..