Ana Sayfa » , , , , , » ARAMA MOTORLARINA KAYIT

ARAMA MOTORLARINA KAYIT

Yazar ByPowerfuL on 4 Ekim 2011 Salı | 14:35


ARAMA MOTORLARINA KAYIT

Niçin Arama Motorlarına Kayıt yapılır?


 Arama Motoruna Kayıt işleminin önemi:

Arama Motoru; özel yazılımlar kullanan robotlar, spider ve crawlerlardır. Arama motorları,spiderlar  tarafından dolaşılarak indexlenen web sitelerine ait bilgileri, arama yapan kişinin yazdıklarına göre tarayarak, ekrana sonuçları listelerler. Arama motoru ; crawlerlar ve dizinleri tarif etmede kullanılmakla birlikte tamamen farklı metodlarla çalışmaktadırlar.

Web Sitenizin tek ziyaretçisinin siz olmasını istemiyorsanız, Arama Motorlarına uyumlu web tasarım yapılmalı, web sitenizin Arama Motoru optimizasyonu  (SEO) uzmanlarca yapılmalı, mümkün olduğunca  arama motorlarına kayıt yapılmalıdır. Doğru bir Web tasarım ve Arama Motoru Optimizasyonu yapılmadan ise ne kadar da Arama Motorlarına Kayıt yapsanız da arama motorunda bulunmayabilirsiniz.
Günümüzde insanlar ihtiyaç duydukları malzemeler veya merak ettikleri her şey için arama motorlarına başvurmaktalar, kendileri ile ilgili bulmak istedikleri konuları veya satın almak istedikleri malzemeyi bazı anahtar kelimeler girerek Internette arama motorlarında arama yaparak bulmaktadırlar. Web tasarım yaptırıp web sitenizi yayınlatmakla  Internetde yer aldığınızı sanmak bir hatadır. Web tasarım için binlerce lira harcamış ve uzun süre harcamış da olabilirsiniz. Bir web sitesi, internetteki milyonlarca sunucunun herhangi biri üzerinde bulunan birkaç mini minicik dosyadan ibaret olup siz çok ciddi bir şekilde uğraşı ve çaba göstermezseniz kimse bu dosyaları bulup da web sitenizi gezmez.
Internet ziyaretçileri arama motorlarını tarayarak,bazı arama kelimelerini girerek aradığını bulur. Arama motorlarında ne kadar ön sıralarda,ilk bir kaç sayfada listeleniyorsanız o kadar çok web ziyaretçisi kazanırsınız. Arama Motorlarına Kayıt olmakla sitenizin varlığından arama motorları haberdar olmaktadır fakat yalnızca arama motorlarına kaydetmek ile arama motorları sonuçlarında ön sayfalarda görüntülenemeyebilirsiniz,özellikle de Google mantığı diğer arama motorları ile kıyas götürmez derecede farklıdır ve Google da daha üst sayfada görüntülenmek ve sıra yükseltmek için Google Optimizasyonu (Google Seo) yapılmalıdır. Arama Motorlarında bulunmak için yalnızca web tasarım yaptırıp siteyi arama motorlarına kaydetmek de yeterli olmayabilir.Kitlelerin arama yaptığı sözcüklerde web sitenizi internetde bulabilmesi için Arama motorlarına dost web tasarım yapılmalı ve siteyeOptimizasyon da uygulanmalıdır.

Günümüzde çoğu kişinin favori arama motorları(directory-dizinleri);
Google,MSN,Alexa ve Yahoo’dur. Altavista çoğumuzun ilk göz ağrısıdır ancak Altavista'ya sitenizi ekleyemezsiniz. Altavista, bilgilerini Yahoo'dan aldığı için Yahoo'ya sitenizi eklemeniz otomatik olarak Altavista'ya da eklenmesini sağlar. Google arama motoru özellikle ülkemizde açık farkla öndedir. Google hemen hemen tüm dünyada en çok arama yapılan arama motoru konumuna gelmiştir. Google da başarılı olmak ve daha iyi sayfada çıkmak istiyorsanız Seo Google ve Seo Uzmanıkonularında bilginiz olmalı.

Diğer Önemli arama motoru-kategori ve dizinler olarak; Alltheweb,Alexa, Inktomi, DMOZ,Overture,Netscape search,AOL search,iWON,Look Smart,Fast Search,Excite, ExactSeek.com,Lycos,Linktomi,Hotbot,Go,Dogpile,Ask jeeves,Teoma vb. sayabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Facebook Hilelerini Bulmak İçin beğenin

Sitemin içeriğini ve tasarımını nasıl buldun ?

Destekleyiciler

Online Hile | Aktif Hile Blogunuz

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Sigara Bitti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..